Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi 4 Yıllık Sosyal Hizmet Bölümü

1463

İnternette çeşitli kaynaklardan ve Atatürk Üniversitesi Aöf  Fakültesinin internet sitesindeki duyuruya göre Yükseköğretim Yürütme Kurulu`nun 05.01.2011 tarihli toplantısında alınan kararla 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu`nun 2880 sayılı Kanun`la değişik 7 nci maddesini (d) bendinin 2 nci fıkrası uyarınca Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi bünyesinde “Sosyal Hizmetler Bölümü” açılmıştır. Daha önce böyle bir alana böyle bir bölüm ait eğitimin açık öğretim fakültesinde verilmesinin insana, insanlığa, yaşama, insan hayatına verilen önemi azaltmak olacağı üzerinde durmuştuk, bunu anlatmaya çalışmıştık. Fakat alınan bu gelişme ile birlikte alanımızın halen anlaşılmadığını, öneminin kavranamadığını görüyoruz. AÖF 2 yıllık  sosyal hizmetlerin 2011 yılında 5000’nin üzerinde mezun vermesi bekleniyorken açılan bu bölüme kaç kişinin kayıt yaptıracağını tahmin bile edemiyorum. Örgün fakültelerinde verilen sosyal hizmete özgün uygulamalı eğitimin açık öğretim de  ne derecede verileceği hatta verilip verilmeyeceği, önemsenip önemsenmeyeceği de diğer bir tartışma konusudur.

Site üzerinde son yıllarda özellikle son 5–6 yıllık süreçte farklı üniversitelerde hızla sosyal hizmet bölümleri açılmaya başlandığı,  ancak bu  ihtiyaçları karşılamada yeterli olamadığı belirtiliyor. Evet alanımızı anlatamamış olmalıyız ki böyle bir alana ait elaman açıklığının böyle bir çözüm yolu bulunmuş(!)..

Evet 2011, alınan, yapılan güzel çalışmalara, gelişmelere rağmen bu gelişmeyle alanımız bir kez daha bence aşağıya çekiliyor. Yapılacak olan itirazların, çalışmaların  faydalı olacağına da inanmıyorum açıkcası …

Geçmiş Olsun…

http://www.atauni.edu.tr/#duyuru=sosyal-hizmetler-bolumu

http://www.atauni.edu.tr/#sayfa=bolum-tanitimi——-

Rehber kategorisinde bulunan

Açık Öğretim Sosyal Hizmet Hakkında Sık Sorulan Sorular ve Bilgiler için:  

http://idealsosyalhizmet.com/rehber/ataturk-universitesi-acik-ogretim-fakultesi-sosyal-hizmet/ adresini ziyaret edin.

1.463 Yorumlar
  1. ege diyor

    Türkiye’de yükseköğretim programlarına kayıt yaptıramayacak ve eğitime devam edemeyecek olan adaylar ile ilgili olarak Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığının talebi üzerine aşağıdaki açıklama yapılmıştır:

    2012 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu’nda yer alan;
    “13. Türkiye’de Yükseköğretim Programlarına Kayıt Yaptıramayacak ve Eğitime Devam Edemeyecek Olanlar” kısmında “Yükseköğretim Kurumlarında aynı alanda iki ön lisans veya iki lisans programına (örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim programlarının kontenjan sınırlaması olan) kayıt yapılamayacağına ve eğitime devam edilemeyeceğine ilişkin 22.09.2011 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul kararı uyarınca bu durumdaki adaylar yükseköğretim programlarına kayıt yaptıramazlar. Bu nedenle bu durumdaki adaylar 2012-ÖSYS’ye katılsalar bile belirtilen istisnalar dışında yükseköğretim programlarına yerleştirilmeyecekler, bu durumları bilinmediği için yerleştirme ve kayıt işlemi yapılanlar ise bundan doğan bütün haklarını kaybedeceklerdir.”
    ibaresi nedeniyle bazı adayların kayıtlı bulundukları yükseköğretim programlarından kayıtlarını sildirmek üzere yükseköğretim kurumlarına başvuruda bulundukları anlaşılmıştır. Yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim programlarında aynı anda lisans ve önlisans eğitimine devam edilebileceğine, ancak aynı anda iki önlisans veya iki lisans programında (örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim programlarının kontenjan sınırlaması olan) eğitime devam edilemeyeceğine, kontenjan sınırlaması olmayan önlisans veya lisans programlarına ise devam edilebileceğine ilişkin kararın uygulanması işlemleri öğrencilerin ÖSYS tercih ve yerleştirmelerinde herhangi bir programa yerleştirilmesine engel değildir. Bu durumda ÖSYS yerleştirmelerinde bir programa yerleşme hakkı kazanan öğrencilerin yukarıda yer alan karar uyarınca, yeni kazandığı programa kayıt hakkını kullanabilmesi için daha önce kayıtlı olduğu programdan kaydını sildirmiş olması gerekmektedir. Bu adayların ÖSYS tercih ve yerleştirme işlemleri sonuçlanmadan mevcut eğitime devam ettikleri programlardan kayıtlarını sildirmeleri gerekmemektedir.

    2012-ÖSYS adaylarına ve ilgililere duyurulur.

  2. Ayşe diyor

    şu an bir örgün egitim okuyorum ygs ye girdim barajı geçtim bir örgün eğitim alırken 4 yıllık açık öğretim sosyal hizmet okuyabilir miyim?

  3. Melisa Hatice diyor

    bu bölümün açık öğretimi sizce iyimi iş imkanı nasıl bitirince staj nerede nasıl yapılıyor. ben bu böölümü daha dün duydum ilk defa hiç bir bilgim yoktu dünden beri internetten bölümü araştırrıyorum sizde biraz bahsedersınız bölümden mezunların nerde nasıl iş buldugundan  kpssden kaç puan alması gerektiğinden felan çok sevinirm 

  4. bahar diyor

    Bu bölümü okuyan arkadaşlar sözel çıkışlı biri için yani mat 1 im var ama mat 2 hiç yok..sizce yerleşirsem matematiği yapabilirmiyim.bu durumda olan arkadaş varmı.yoksa tercih etmesemmi..lütfen yorumlayın..

  5. nisan su diyor

    merhaba Murat Bey bir şey soracatım.Bu son sene stajı nasıl oluyor malum çalıştığım için

  6. osman diyor

    Notları üniversite mi veriyo yoksa sizmi alıyorsunuz ?

  7. osman diyor

    Her sene sosyal hizmetler bölümünün konteyjanlarının artırılması Gerçekten iş açığı olduğu için midir ? yoksa başka bir sebep mi var ?

  8. Anonim diyor

    MRB.BEN KAMU YÖNETİMİ MEZUNUYUM TEKRAR YGS YE GİRDİM VE BARAJI PUAN TÜRLERİNDE GEÇİYORUM AÖF ESKİŞAHİR 2 YILLIK SOSYAL HİZMETLERİ İSTİYORUM BEN YAZABİLR MİYİM GELİR Mİ TERCİHİM?

  9. bahar diyor

    Murat bey biz alışmışız kitaplardan çalışmaya .bu tabletlerden çıktı alınabiliyormu acaba .bir fikriniz varmı.

  10. bahar diyor

    şuan olanakların içerisinde en iyisi bu.birşey sormak istiyorum sayfalarca notlara çalıştık demişsin .tablet veriyorlar ondan ders anlatılıyor sanıyorum.sen ordan çıktımı aldın acaba..yani direkt çıktı alabiliyormuyuz.yanıtlarmısın lütfen.

  11. Sevgierol diyor

    trt okul da rektörler anlatıyor prog var akşam 10 da başlıyor tAVSİYE EDİYORUM.

  12. açık diyor

    açıkıöğretim ve uzaktan öğretim  katkı payı yani harç  birlikte ekstradan öğrenim gideri alınıyor bu sene sosyal hizmet açıköğretim de katkı payı yani harç bakanlar kurulunun belirlediği 46 tl  dönemlik fakat atatürk üniversitesinin belirlediği öğrenim gideri 1250 dönemlik bu bakanlar kurulunda harçlar kaldırılsa bile sadece 46 tl kısmı gidecek galiba yıllık 2500 tl kalacak gibi. sakarya üniversitesi bilgisayar müh uzaktan öğretimde aynısı var harçlara ilaveten  öğrenim gideri ücreti alınıyor galiba açık ve uzaktan öğretimlerde bu sene yine yüksek  ücretli devam edecek  gibi

  13. sezen diyor

    iş olanağı az

  14. fatoş diyor

    fikir vermek gerekırse yazmalısın gelırse en azından’ yazdım oldu ‘dersin pişmanlık yaşamazsın sonrasında ‘keşke yazsaydım ya gelırse ‘kuşkusunu yaşamazsın gelmezsede yapcak bişi yoktur.

  15. Magdur diyor

    Hem iş hem okul aynı anda yürümüyor be Bahar…

  16. Magdur diyor

    Arkadaşlar sakın Sosyal Hizmetler (aöf) seçmeyin! 2500 TL Harç ücreti ödüyoruz ayrıca Örgün Eğitim yapan Üniversitelerin kontenjanları %20 artırıldı. Sosyal Hizmetler (aöf) seçmeden önce iki kere düşünün derim..altdan iki dersim var. Sınavlar çok zor..deste deste notlara çalışıyoruz şimdi ki aklım olsa Örgün yani Yüz-yüze Eğitim seçerdim çok pişmanım…

  17. utkuışık diyor

    evet evet bekleyin kalkar zaten o 2.500 liralık harç bedavadan diploma meslek sahibi olalım hepimiz 😉

  18. utkuışık diyor

    o zaman SOSYAL HİZMET UZMANLARININ yaptığı senin deyiminle abes oluyorsa senin haddine oluyor heralde ilginç neyse tartışmaya gerek yok ileride SOSYAL HİZMET mezunlarını da pdrci vs olarak atarlarsa o zaman da tartışmazsın  vay anasını ya herkesin kendi işini adam gibi yaptığı bir ülke haline ne zaman geliriz acaba meslekler arası aç gözlülük var gerçekten vahim bir durum…  

    ana fikirin için de teşekkürler durumu çok güzel özetledin….

  19. Sinem diyor

    nerde okursan oku önemli olan okuduğun mesleği ne kadar bildiğindir işe alınacağın zaman hangi üniversiteden mezun olduguna bakarlar tabi ama bu en önemli kriter değildir

  20. Murat ÇAY diyor

    bölüm geçen sene açıldı, daha henüz mezun vermedi.

  21. osman diyor

    Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi 4 Yıllık Sosyal Hizmet Bölümü  Mezun olan arkadaşlar iş bulabilmişlermi Biraz Bilgi verirmisiniz . 

  22. mlkk diyor

    ygs herhangi puandan alıyo ve 5 deqil ek puanlıda alıyo bende aradımm

  23. Murat ÇAY diyor

    140 barajını geçenler ama hangi geçenler, tabi ki kontenjan olunca en yüksek puana sahip olandan almaya başlayacak, kontenjan dolunca ise en son aldığı kişinin puanı taban puan olacak. İşte bu yüzden 344 , belirli kontenjan olması nedeniyle .

  24. Ravza diyor

    arkadaşlar idealsosyalhizmet.com adresinde hem 140 barajını gecenler yazılabilir diyo hemde puanı 344 dio benim puanım barajı geciyor fakat344 e yakın bir puan değil tercih yapsam gelirmi harç parası muhım değil (bu sene içinde harclarda kalkcak diyolar zaten ) geleceğini bilsem hemen yazmak istıyorum ama puan konusunda emın değilim kimisi diyor ki barajı gecmen yeterli kimisi diyor ki 344 puanla girilebilir napcagmı sasırmıs durumdayım yardımcı olursanız sevinirim ..

    herkesin hakkında hayırlsı olur ınsallah basarılar..

  25. bahar diyor

    Arkadaşım ben çalıştığım için açıköğretim seçmek zorundayım.sınavlar neden çok zor.yani çalışınca olmayacak kadar neyi zorluyor.biraz detaya inermisin lütfen?

  26. öMER diyor

    Neden küçümser niye küçümser bilmiyorum . Psikoloji bitirince DOKTOR olacağım diyende beni bağlamaz o onun cahilliği. Ben çalıştığım alanda danışma yapıyorum , varsa yapamayacağımı iddia eden beri gelsin. Dİğer yandan fevkalade yapılıp yapılmadığını ölçmek senin haddine hiç değil kardeşim kusura bakma  ama gerçek bu. Danışmanın Dsini öğrenmeyen kişi fevkalede yapsa anlayamaz ne yaptığını kaldı ki psikolojik yardım sürecinde fevkalade de nedir? 
    Hee felsefeci meselesine gelirsek adı üzerinde Felsefeci onun rehber öğretmen olarak atanması onu psikolojik danışman yapmaz…Bunu tartışmaya dahi gerek yok . Açıköğretimde olmasının yanlış olduğunu zaten yazımda da söylemişim , savunmaya geçmek ve bizim alanımızdan kötü örnekler vermene de gerek yok. Diğer yandan psikoloji alanı yıllardır oturmadığı halde sosyal yardım alanını bir bölümün tekelinde görmekte hiç makul değil. En yüksek PDR ile en yüksek sosyal hizmeti karşılaştırırsan zaten istesem örgün okuyabileceğimi de anlarsın sosyal hizmet alanını  . 

    Yazımdan çıkarman gereken ana fikir şu idi sevgili arkadaşım ;
    HENÜZ STANDARTLARI OTURMAMIŞ BİR MESLEK ALANINA (BUNA PDR DE DAHİL) AÇIKÖĞRETİMDE AÇARLAR, FELSEFECİ DE ATARLAR…

  27. Magdur diyor

    Arkadaşlar sakın bu Sosyal Hizmetler (Aöf) seçmeyin! 2500 TL Harç ücreti ödüyorsunuz ayrıca örgün eğitim yapan Üniversitelerin kontenjanları %20 artırıldı. Sosyal Hizmetler (Aöf) seçmeden önce iki kere düşünün derim altdan iki dersim var şuan sınavlar çok zor…

  28. utkuışık diyor

    bir de bu iki bölümü okuyanlar ve bitirenlerde nedense bir herkesi bir aşağılama bir kendini beğenmişlik var Pdomer kardeş abi psikoloji bitirince doktor olacağım diyen arkadaşlarım bile var sosyal hizmeti küçümseyen bile oluyor 🙂 devlet hastanesinde aynı maaşı alıyor her iki meslek elemanı halbuki neyse herkes sosyal hizmet okusun sosyal bireyler olalım en iyisi uzman çavuş da gelsin sosyal hizmet uzmanı olsun hani içinde uzman geçiyor ya … 

  29. utkuışık diyor

    kardeş bunu da okuyayım diyorsun da hayırdır? merakımı mazur gör lütfen kaldı ki terapi desin danışma desin pdr ya da psikoloji mezunu olunca aman aman bir terapi mi yapılıyor fevkalade bir danışmanlık mı yapmış olunuyor onu bunu bırak da rehberlikçi diye atanan felsefecilerin yaptığı ne okullarda 

  30. fatoş diyor

    eksiz aldıgını bu sefer ösym yı arayıp ögrendim tercih kılavuzunu incelersenız ordada yazıyo acıkca.

  31. Pdomer diyor

    PDR mezunuyum birde bunu okuyayım dedim. Ama harç eğer 2500 ise çok fazla. Evet açıköğretimde bu bölümün olması abes. Ancak bizim ülkemizdeki sosyal hizmet uzmanı ünvanlı kişilerinde yptıkları abes 🙂 Terapi diyor adam , danışma diyor…
    Sanıyorum Atatürk Üniversitesi de maem terapi danışma bu kadar kolay o zaman açık öğretim yapalım dedi…

  32. Murat ÇAY diyor

    3-4 yıl sonra açılacak kadro ve alandaki hali hazırda bulunan yeni mezun uzman sayısına göre değişeceğini düşünüyorum.

  33. Osman diyor

    Murat Bey sizce Açıköğretim sosyal hizmetler mezunu birisinin Resmi Makamlarda iş bulma olasılığı nedir ?

  34. Murat ÇAY diyor

    sınavların zorladığını duydum ama kime neye göre tartışılır. 

  35. Murat ÇAY diyor

    kontenjanın 2000 çıkmasıyla şansınız arttığını düşünüyorum.

  36. Murat ÇAY diyor

    bknz sık sorulan sorular, sosyal hizmet bölümleri 
    http://www.idealsosyalhizmet.com/bilgiler/bolumler/

  37. bahar diyor

    Birde hem çalışıyorum hemde okuyacağım zor olurmu dersiniz?sınavlarda çok zorluyorlar falan diyorya arkadaşlar.

  38. bahar diyor

    Murat bey 320 puanla yerleşme şansım nedir sizce.ekli hali bu.

  39. Osman diyor

    Açıköğretim Sosyal Hizmetler ile Normal puan ile kazanılan sosyal hizmetlerden mezun olduktan sonra iş bulma imkanları aynımı yoksa norma puan ile kazanıp mezun olan daha mı avantajlı ? 

  40. Murat ÇAY diyor

    geçen sene ki fiyat o da,

  41. Osman diyor

    Şuan sosyal hizmetleri Açıktan okumanın ve normal puan ile kazanılan arasında ne fark var ?

  42. utkuışık diyor

    hayırdır mehmet bey kpss deki kadro açığını SAYDINIZ MI ??? 

  43. Osman diyor

    toplamda 10.000 TL yani ? 

  44. Murat ÇAY diyor

    1250*2*4=  4 yıllık maliyet.

  45. Murat ÇAY diyor

    Arkadaşlar daha öncede sosyal çalışmacı tanımı içerisinde psikologlar pdr mezunları olmasına rağmen kadrolara sadece sosyal hizmet bölümü mezunları alınmaktaydı. Bundan sonraki sürecinde böyle olacağını öngörüyorum.

  46. fatoş diyor

    dönemlik 1.250 bir sene 2.500 liraya gelıyo 4 sene 10.000 tl tutar

  47. utkuışık diyor

    eee ne yapalım bırakalım mı bu bölümü okumayalım o zaman 

  48. Osman diyor

    Açıöğretim Sosyal hizmet bölümü 4 senelik Toplam harç miktarı nedir ? 

  49. Mehmet diyor

    murat bey aşağıdaki sorum için siz ne düşünüyorsunuz

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.