2017 Sağlık Lisans Tamamlama İle Sosyal Hizmete Yerleşenler

  2017 Sağlık alanında lisans tamamlama programı ile 2793 kişi sosyal hizmet programına yerleşti. Daha önce SHUDER’in yaptığı açıklamayı sizlere aktararak konuyla ilgili Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı aldığını belirtmiştik. Öyle görülüyor ki Danıştayın yürütmeyi durdurma kararı YÖK’e ulaşmadı veya YÖK bu konuda gerekli hassasiyeti göstermedi. 2793 rakamı gerçekten ciddi bir rakam. Kaldı ki sosyal hizmet […]

0

 

2017 Sağlık alanında lisans tamamlama programı ile 2793 kişi sosyal hizmet programına yerleşti. Daha önce SHUDER’in yaptığı açıklamayı sizlere aktararak konuyla ilgili Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı aldığını belirtmiştik.

Öyle görülüyor ki Danıştayın yürütmeyi durdurma kararı YÖK’e ulaşmadı veya YÖK bu konuda gerekli hassasiyeti göstermedi.

2793 rakamı gerçekten ciddi bir rakam. Kaldı ki sosyal hizmet gibi uygulama ağırlıklı bir bölüm için yerleşen adayların çoğunluğunun yani 2560 kişinin açıköğretime yerleşmesi de ayrıca düşündürücü…

Sağlık lisans tamamlama programı ile önlisans anestezi programı mezunu bir kişi eğitimini sosyal hizmet lisansa tamamlayabilmekte… Nasıl demeyin, sağlık lisans tamamlama ile..

Bu konuda tartıştığım bir anestezi önlisans mezunu bir arkadaşın Danıştay’a serzenişi;

“Öğretmenlikle ilgisi olmayan bir çok bölüm mezunu formasyon alıp öğretmenlik yapıyor. Şimdi öğretmenlerde dava açsa bu emsal teşkil eder. Biz anestezinin üzerine 2 yıl sosyal hizmet dersleri alıp yarım dönemde staj yaptık. Danıştay bu yanlış karardan bir an önce döner umarım.”

Sosyal hizmet mesleğinin herkes tarafından yapılabilir olduğu algısı mı bunlara neden olmakta yoksa ciddi anlamda başka sistemlerde mi bir sorun var, bunu düşünmemiz daha da ötesi harekete geçmemiz gerekiyor.

Var mı sosyal hizmet bölümü okumayan… Söylesin, hemen ona da bir program uyduralım.

Sağlık Lisans Tamamlama 2017 Taban Puanlar İçin: http://www.memurlar.net/common/news/documents/687754/lisans.pdf

Sağlıkta Lisans Tamamlama Programı Kapsamında Sosyal Hizmeti Tercih Edebilecek Önlisans programları için: http://sosyalhizmethaber.com/egitim-bolumler/saglik-lisans-tamamlama-konumuz-sosyal-hizmet.html

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.