8 Soru 8 Cevap: Aile ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı

0

1.Aile ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı kadrosu ne demektir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı merkez teşkilatında görev yapan (A) grubu diye ifade edilenözel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle ve belli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutularak mesleğe alınan personel için ihdas edilmiş” kadrolar olarak tanımlanmıştır (Örneğin, Müfettiş ve Uzman Yardımcısı, Stajyer Kontrolör, Kaymakam Adayı).  https://www.memurlar.net/haber/36485/a-grubu-ve-b-grubu-kadro-ne-demektir.html

2. Diğer kadrolara göre avantajları/dezavantajları nelerdir? Aile ve Sosyal Hizmetler Uzman yardımcıları için kariyer ve ilerleme fırsatları nelerdir?

Bakanlığın Kanun ile belirlenmiş görev ve sorumlulukları çerçevesinde hizmet alanına giren proje, plan, mevzuat vb. konularda Bakanlık uzmanı olarak görev yapılmaktadır. Diğer bazı unvanlara göre yüksek ücret (görevde / emeklilikte) ve yükselme imkânı sağlayabilmektedir. Merkez teşkilatı kadrosudur. Tayin hakkı bulunmamaktadır.

3. Maaş durumu nedir?

Maaş durumu kişinin eş/çocuk yardımı alması, dil tazminatı vb. durumlara göre değişiklik göstermekle birlikte uzman yardımcısı için yaklaşık 7.500.-TL civarındadır.

https://calisanlar.net/2021/guncel-haberler/kariyer-meslek-sahiplerinin-uzman-ve-uzman-yardimcilarinin-temmuz-2021-maas-miktarlari/

4. Aile ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcılığı kadrosu Ankara’dan başka bir yerde çalışabilirler mi?

Merkez teşkilat kadrosudur. Ankara dışında bir yerde çalışamazlar.

5. Bakanlıkta ne gibi işler, çalışmalar, projeler yapmaktadırlar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcıları, bakanlıkta görev yaptığı birimin amaç ve hedefleri doğrultusunda çalışmalar yapmakta ve projeler de görev almaktadır. Daha çok ana hizmet birimlerinde görev yapmaktadırlar.

6. YDS İngilizce şart mıdır?

Başvuruda, C (70) seviye dil istenmektedir.

7. Memur olanlar yine de bu kadroya başvuruda bulunabilirler mi?

Hali hazırda her hangi bir kurumda sosyal çalışması olan kişilerde KPSS, YDS ve diğer şartları (35 yaş sınırı vb.) sağlamaları halinde başvuruda bulunabilirler.

8. Sözlü sınavda çıkması muhtemel konular nelerdir?

Sınav ilanında belirtildiği üzere mezun olunan bölüme ilişkin konular ile bakanlığın görev alanına ilişkin mevzuat ve uygulama bilgileri konular arasındadır.

https://www.aile.gov.tr/media/94527/2-uzman-yardimcisi-alim-ilani.pdf

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.