Sosyal Hizmet Sempozyumu 2009

2

1995 yılından bu yana düzenli olarak gerçekleştirilen Sosyal Hizmet Sempozyumları’nın bu yılki ev sahipliğini 12-14 Kasım tarihleri arasında Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü yapacaktır.

Sosyal Dışlanma ve Sosyal  Hizmet konulu Sosyal Hizmet Sempozyumu 2009’un amacı, sosyal dışlanma temasını bilimsel ve profesyonel boyutları ile tartışmak; plan, politika ve uygulamaları sosyal hizmet bakış açısı ile değerlendirmektir. Bu alanda yer alan tüm uygulayıcıların, akademisyenlerin ve konuya duyarlılık gösterenlerin bilgi ve deneyimlerinin paylaşılması ve tartışılması çözümler üzerinde çalışabilme açısından büyük önem taşımaktadır. Sempozyumun, katılan öğrencilere profesyonel kimlik kazanma yönünde yarar sağlayacağı da düşünülmektedir.

Sosyal Hizmet Sempozyumu 2009’un temel amacı, “sosyal dışlanma” kavramı odağında sosyal hizmet disiplininin konu alanlarındaki mevcut durumu değerlendirmek, uygulama ve bilimsel yaklaşımları tartışmak, bilgi ve deneyimleri paylaşmak, sosyal hizmetin mesleki ve disipliner gelişiminde kaynak oluşturulmasına katkıda bulunmaktır. Sempozyumun bilimsel programında, konferans, panel, çalışma grupları, sözel ve poster bildiri sunumları yer alacak; ayrıca katılımcıların tercihlerine göre çeşitli sosyal etkinliklere de yer verilecektir.

Sempozyumun ana temas ise;

Sosyal Dışlanma: -Nedenleri, Sonuçları- ve Sosyal Hizmet’dir

Alt temalar, aşağıdaki konular kapsamında sosyal açıdan dışlanan gruplar içermektedir;

•    Yoksulluk

•    İşsizlik

•    Göç

•    Korunmaya muhtaçlık

•    Çocuk

•    Kadın

•    Yaşlılık

•    Engellilik

•    Kronik hastalık

•    Suçluluk

•    Madde bağımlılığı

•    Cinsel yönelim

Sempozyumla ilgili diğer bilgilere bu adresten ulaşabilirsiniz.

2 Yorumlar
  1. Murat Çay diyor

    Daha öncede belirtiğim üzere Zeynep hanım bir art niyetim yoktu,zaten sosyal hizmet disiplinini öğrmeye devam eden biri olarakta art niyetimin olması doğru olmaz.
    Herhangi bir nedeni yok, aslında bunu hata olarak değerlendirmemek gerektiği kanaatindeyim.Daha öncede belirtiğim üzere Başkent Üniversitesi özel bir  üniversite olduğu için; bu nedenle de puanın biraz daha düşük olmasından dolayı  gerek görmedim.Sizin anladığınız üzere Başkent Üniversitesi sosyal hizmet bölümünü önemsememek gibi bir durum asla söz konusu değil.’karşılaşma yapmaya gerek görmedim’ gibi bir ifadeyi tek başına değerlendirerek böyle bir anlamın çıkması mümkün tabiki…

    Sizin de belirtiğiniz üzere Başkent üniversitesinin ve hocalarının sosyal hizmete katkısı asla yadsınamaz.Bu seneki sempozyumla zaten bunu bir kez daha görüyoruz.
    Sayfadaki hatamı düzeltmeye çalıştım sayın Zeynep Uzmanım.iyi çalışmalar diliyorum.

  2. zeep diyor

    facebookta tesadüfen yazınızı okudum…”Herhangi bir sebebi yok, Başkent Üniversitesi özel üniversite olduğu için sosyal hizmet bölümü diğer devlet üniversitelerindeki bölümlere göre puanı biraz daha düşük.Bu yüzden karşılaştırma yapmaya gerek görmedim.” bu ibarenz tuaf geldii ama görüldüğü gibi sosyal hizmet adına bişiler yapmaya çalışan çok değerlii hocaların olduğu bir okul… karşılaştırma yapmaya gerek görmedim hoş bi tabir olmamış… sempozyumda görüşmek dileğiyle….

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.