Sağlık Bakanlığı Danışman Sosyal Çalışmacı Alıyor

1

Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi Kapsamında  200 Danışman  (20’si psikolog, 47’si sosyal çalışmacı, 16’sı diyetisyen, 52’si fizyoterapist, 65’si çocuk gelişimcisi) istihdam edecek.

Proje Hakkında Bilgiler

Proje Adı: Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi

Proje Süresi: 26.11.2015 – 31.05.2020

Son Başvuru Tarih ve Saati: 05.06.2018tarihinde saat 18.00

Türkiye Cumhuriyeti, Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesinin (SSGDP) finansmanı için Dünya Bankasından 134,3 milyon ABD Doları eşdeğeri (120 milyon Avro) tutarında bir ikraz sağlamıştır. İkraz hasılasının bir kısmı SSGDP kapsamında yapılacak mal, yapım işleri, bağlantılı hizmetler ve danışmanlık hizmet alımlarının ödemelerinde kullanılacaktır.

Bu kapsamda, T.C. Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından49 ildeki 100 Sağlıklı Hayat Merkezinde (SHM)istihdam edilmek üzere bireysel danışmanlık hizmeti (tam zamanlı) alınacaktır. Danışmanların Temmuz 2018 içinde başlatılması planlanmaktadır.

Sosyal Çalışmacı (47 kişi)

Beklenen Hizmetler:

  1. Toplumda sosyal işlevselliğin sağlanması, korunması, geliştirilmesi ve rehabilitasyonu amacıyla birey, aile, grup ve toplum düzeyinde sosyal hizmet müdahalesini gerçekleştirmek.
  2. SHM’ nin hizmet vermekle sorumlu olduğu toplum üyelerinin ihtiyaç ve sorunlarının belirlenmesi için toplum incelemesi yapmak.
  3. Hizmet bölgesindeki müracaatçılara hizmet sunmak üzere çevresel kaynakları (sosyal, maddi, sağlık, spor vs.) araştırmak, ilgili kişi, kurum ve kuruluşlarla görüşerek il düzeyinde bir sosyal destek haritası çıkarmak.
  4. Müracaatçıların sosyal sağlığını destekleyici ve güçlendirici tıbbi sosyal hizmet müdahaleleri uygulamak, izlemek ve değerlendirmek. Bu işlevi yerine getirirken bireyle ve/veya aile ile çalışmak ve benzer durumdaki müracaatçılarla grup odaklı sosyal hizmet uygulaması gerçekleştirmek.
  5. Sosyal hizmet müdahalesinin gerektirdiği sosyal inceleme raporu, süreç raporu, vaka değerlendirme ve sonlandırma raporlarını hazırlamak, gerektiğinde ilgili birim ve yetkililerle paylaşmak.
  6. Sağlık hizmeti alan dezavantajlı hasta gruplarının ve yakınlarının yaşadıkları sosyal (ihmal ve/veya istismar ve aile içi şiddet vb) ve sosyoekonomik sorunlarının zamanında çözümlenebilmesi amacıyla uygun sosyal hizmet müdahalesini belirlemek ve uygulamak. Bu konudaki çalışmalarını gerektiğinde SHM içindeki ve dışındaki birim ve yetkililerle paylaşmak.
  7. Uyuşturucu bağımlılarının ve yakınlarının yaşadıkları sosyal (ihmal ve/veya istismar ve aile içi şiddet vb) ve sosyoekonomik sorunlarının zamanında çözümlenebilmesi amacıyla uygun sosyal hizmet müdahalesini belirlemek ve uygulamak. Bu konudaki çalışmalarını gerektiğinde SHM içindeki ve dışındaki birim ve yetkililerle paylaşmak. Tedavi, rehabilitasyon veya diğer uygun kurum kuruluşlara yönlendirmek ve takibini sağlamak.
  8. Bölgesindeki uyuşturucu madde kullanan kişilerin hizmete yönlendirmeyi sağlamaya yönelik çalışmalar yapmak, ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte bölgesinde yaşayan riskli gruplara yönelik önleme çalışmaları yapmak ve ilgili sağlık kuruluşuna uyuşturucu ile ilgili yapılacak çalışma ve projelere destek olmak.
  9. Sunulan hizmetlerin niteliğinin arttırılması ve bütüncül bakış açısının gelişmesi amacıyla diğer meslek elemanları ile disiplinler arası işbirliği yapmak.
  10. Psikososyal iyilik halinin oluşturulmasında ve bölge şartlarından doğan sağlık sorunları hakkında farkındalık geliştirme yönünde çalışmalar yapmak.
  11. Toplum ruh sağlığını korumaya yönelik faaliyetlere katılmak, katkı sağlamak,

Ayrıca danışman görev alanı ile ilgili olarak idare tarafından verilen diğer görevleri yerine getirecektir.

Adaylar, her bir iş için aşağıda linki bulunan tabloda (SHM Tercih Listesi.xlsx) belirtilen yerlerden birini seçecektir. Birden fazla tercihte bulunan adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır.

İlgi bildiriminde bulunmak isteyen adayların, aranılan nitelikleri ne oranda taşıdıklarını, yukarıda “aranılan nitelikler” başlığı altındaki sıralamaya uygun olarak gösteren, Türkçe hazırlayacakları aşağıda linki verilen özgeçmiş örneğini (SHM CV Ornegi.docx)dolduracaklar, hazırlarken başvurdukları işin adını, başvuru numarasını ve seçtikleri SHMadını içeren bir başvuru mektubuyla birlikte en geç 05.06.2017 tarihinde saat 18.00’a kadar aşağıdaki adrese e-mail yoluyla veya elden ulaştırmaları gerekmektedir. Aşağıda linki bulunan özgeçmiş örneğine (SHM CV Ornegi.docx) göre doldurulmayan CV ler değerlendirmeye alınmayacaktır.( NOT: İŞİN ADI, BAŞVURU NUMARASI, TERCİH EDİLEN SHM ADI SUNULAN CV DE MUTLAKA BELİRTİLMELİDİR.)

Danışman seçimi Dünya Bankası’nın Temmuz 2014’te revize edilen Ocak 2011 baskısı Dünya Bankası Borçluları tarafından Danışmanların Seçilmesi ve İstihdamı Kılavuzunda belirtilen prosedürlere uygun olarak yapılacaktır. Yalnızca kısa listeye giren adaylara geri bildirimde bulunulacaktır.

Başvuru Adresi: Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Bütçe ve Projeler Daire Başkanlığı, Satınalma Birimi Adnan Saygun Caddesi No: 55 Sıhhiye, Ankara

Sosyal Çalışmacıbaşvuruları için elektronik posta: hsgm.sosyalcalismaci@saglik.gov.tr

SHM tercihi yapmak için “SHM Tercih Listesi.xlsx” lütfen tıklayınız

CV örneği için “SHM CV Ornegi.docx” lütfen tıklayınız

1 yorum
  1. Nur diyor

    Merhaba hocam ‘her bir iş için aşağıda linki bulunan tabloda (SHM Tercih Listesi.xlsx) belirtilen yerlerden birini seçecektir. Birden fazla tercihte bulunan adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır.’ ifadesinden sosyal çalışmacı olarak sadece bir yeri tercih edebiliyorum doğru mu anladım hocam ? Yani örneğin Manisada hem Turgutlu hem Akhisar’ı tercih edemiyorum öyle mi hocam ? Teşekkürler. İyi çalışmalar.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.