2011 DGS Kılavuzu ve Sosyal Hizmet Kontenjanları, Başvuru Koşulları

32

2011 DGS( Dikey Geçiş Sınavı)  ile ilgili tercih kılavuzu yayınlandı. Yayınlanan kılavuzda toplam 31 Sosyal Hizmet kontenjanı bulunmaktadır. Yayınlanan kontenjanlar, başvurabilecek bölümler ve başvuru şartlarından önce DGS’nin ne olduğunu belirtmek istiyorum. DGS: meslek yüksekokulları ve açık öğretim önlisans programları mezunlarının lisans programlarına dikey geçiş yapmalarını sağlamak için ÖSYM tarafından yapılan bir sınavdır. Yayınlanan kılavuza göre aşağıdaki bölümlerden sosyal hizmet bölümlerine geçiş yapılabilir.

 

*Tercih yapabilecek önlisans programlarının çoğunluğunun sosyal hizmetle alakası olmaması üzücüdür. Fakat lisans programını kazanan öğrencinin daha önce almadığı, ünüversitenin kabul etmediği derslerin tümünü tekrar kazandığı lisan bölümünde alacak olması bu açıdan sevindiricir.

Açılan kontenjanlar ve üniversite isimleri ise aşağıdaki gibidir.

 

**Puanların hepsi EA türündendir.

Koşullar:

Bk. 16. Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara ilişkin Yönetmeliğin 7. maddesinin 9. fıkrasa uyarınca, öğrenciler hazırlık sınıfında ikinci yarıyıl sonunda veya isteğe bağlı olarak devam ettikleri üçüncü veya dördüncü yarıyıl sonunda yaylan yabanca dil sınavında başarılı olamasalar bile ön lisans veya lisans programlarına devam ederler. Ancak bu öğrenciler kısmen veya tamamen yabancı dille okutulanların dışında, sadece Türkçe olarak verilen seçmeli dersleri alırlar.

Bk. 17. Bu programın Yabancı Dil Hazırlık Sınıfında başarısız olarak ilişiği kesilen öğrenciler, Türkçe eğitim yapan aynı adlı yükseköğretim programlarına ÖSYM’ce yerleştirilebilirler.

Bk. 20. Başkent Üniversitesinde eğitim-öğretim ücrete tabidir.  2011-2012 eğitim-öğretim yılında öğretim ücreti, 2011-DGS başvuruları ve tercih işlemleri süresince, Üniversitenin internet sayfasynda ilan edilecektir. Ücret, burs, indirim, yurt vb. konularda bilgi üniversiteden edinilmelidir.

Başkent Üniversitesinin burslu programlarına yerleştirilen öğrencilere Başkent Üniversitesinin kendi kaynaklarından sağlanan burs, sadece öğretim ücretini kapsamaktadır. Burslar, İngilizce Hazırlık Programında geçirilebilecek süreyi de kapsamakta olup,  öğrenci yerleştirildiği programdaki öğrenimine başarılı olarak devam ettiği sürece sağlanacaktır. Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Bölümü’nün burslu kontenjanlarına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs karşılıklıdır. Öğrenciler mezun olduktan sonra burslu okudukları her yıl karşılığında tam bir yıl olmak koşuluyla Başkent Üniversitesi Kuruluşlarında zorunlu hizmetle yükümlü olacaklardır.

Üniversitemiz Bağlıca Kampusunda hizmet veren Öğrenci Yurtları,  tek ve iki yataklı odalar biçiminde düzenlenmiştir. Kız ve erkek öğrencilerin yurtta kalma talepleri, imkânlar nispetinde karşılanacaktır. Yurt ücretleri her yıl fiyat ve maliyet artışları göz önüne alınarak Üniversite Yönetimince saptanır. Bunun yanı sıra, isteyen öğrenciler Almanca, Arapça, Çince, Farsça, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça, Yunanca derslerini seçmeli olarak alabilirler.

Bk. 21. Bir yıl süreli zorunlu İngilizce Hazırlık Programı uygulanır, programın sonunda İngilizce yeterlik sınavını başaranlar “Lisans Öğrenimine Hazırlık Programı’na alınırlar. İngilizce Hazırlık Sınıfı,  öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dâhil değildir.

Üniversitece kabul edilen;

a) Ulusal ve/veya Uluslararası yabancı dil sınavlarının birinden yine üniversitece belirlenen düzeyde başarılı olduğunu belgeleyen,

b) Üniversitece öğretim yılı başında yapılacak İngilizce yeterlik sınavında başarılı olanlar “Lisans Öğrenimine Hazırlık Programı’na alınırlar (Ayrıntılı bilgi için üniversiteye başvurunuz.).

Bk. 46. İsteyen öğrencilere kontenjan dahilinde bir yıl süreli İngilizce Hazırlık Programı uygulanır. Hazırlık Programı süresi, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir.

Bk. 86. Bu programdaki öğretim dili en az %30 İngilizcedir.

 

2012 Sosyal Hizmet Dikey Geçiş (DGS) Taban Puanları:

http://idealsosyalhizmet.com/egitim/2011-dgs-sosyal-hizmet-taban-puanlari/

 

 

Doğrudan cihazınızda gerçek zamanlı güncellemeleri alın, şimdi abone olun.

32 Yorumlar
  1. zeynepsultan diyor

    aöf sosyal hizmetler bölümünü bitirdikten sonra dgs ile sosyal hizmetler 4 yıllık ve sossyoloji dışında hangi bölümlere geçiş yapabiliyoruz? okul öncesi bölümüne geçiş yapabiliyor muyuz?

  2. akgün1989 diyor

    murat bey merhaba sitenizle eni tanıştım öncelikle byle bir site açıp bize yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim ben bu sene ile toplam 5 yıldır sosyal hizmetler bölümünü okuyorum ve başarılı olamadım açıkçası çalışmadım eski sistem olsa 1. sınıfım dicem ama kredili sisteme göre kaçıncı sınıftayım bilmiyorum bana bu konuda yardım cı olabilir misiniz? kredili sistemde sınıf nasıl geçiliyor ?

  3. canan diyor

    açık öğretim ikinci sınıf öğrencisiyim.dgs yi kazandıktan sonra açıktan okuyabilir miyim

  4. ayse diyor

    merhaba murat bey dgs de sıralama ortalama kaç olan gidiyor sosyal hizmetlere. tahminen bilen varsa cevaplayabilir.

  5. Murat Çay diyor

    az alım mı? geçen seneki kontenjana bir bakın isterseniz

  6. cansu diyor

    merabalar aöf ögrencısıyım neden dgs de cok az alım var

  7. büşra diyor

    merhaba bn sosyal hizmetler aöf mezun oluorm bu sene dgs ye de giricem fakat atatürk ünv.sosyal hizmetler 4.yıllık bölümü istiorm bunun için şartlar neler dgs gerekio mu direk alıolar mı yoksa öyle bi şans yok mu bilgilendirebilir misiniz ?

  8. suskun diyor

    hocam diyelimki ben dgsyi kazandım kaçın sınıftan başlayacam ve kaç sne daha okumam lzım

  9. Murat ÇAY diyor
  10. Murat ÇAY diyor

    almıyorlar.

  11. Murat ÇAY diyor

    DGS bakınız

  12. Murat ÇAY diyor

    malesef ilk şart mezun olmak

  13. Murat ÇAY diyor

    bakınız DGS kategorisi

  14. Maide Canbal diyor

    MURAT BEY BEN AÖF ÖNLİSANS SOSYAL HİZMETLER ÖĞRENCİSİYİM GÜZ DÖNEMİ TEK DERSTEN KALDIM.HALBUKİ DİĞER BÜÜTÜN NOTLARIM AA VE BEN 2013DGS YA HAZIRLANIYORDUM ŞİMDİ NE YAPCAĞIMI BİLMİYORUM MEZUN OLAMIYCAM AMA DGS YE GİRME ŞANSIM VAR MI?

  15. Hatice Öksüz diyor

    herşey çok karıştı bölüm hakkında enii şekilde 2 yıllık bu bölümü nasl tamamlıcm bileniniz var mıı

  16. Hatice Öksüz diyor

    sosyal hizmetlr 2.sınıf açıköğrtm öğrncsym nasıl tamamlayabilrm bileniniz var mı

  17. esraaa diyor

    Atatürk üniversitesi için yazmıyo,almıyolar mı acaba ya 🙁

  18. ömer diyor

    eşit ağırlık öğrencisiyim dgsde 217 puan aldım özel bir üniversiteye sosyal hizmetler bölümüne  yerleşebilirmiyim yada herhangi  bir devlet okuluna yerleşirmiyim tşk

  19. ömer diyor

    ömer 🙁 eşit ağırılık öğrencisiyim dgsde  218 puan aldım genele sıralamam 19200 özelde her hangi bir bölüme yerleşirmiyim

  20. Elif113 diyor

    bn aöf sosyal hzmetler bölmne basldm 1.sınıfım ama 2 sınıfı örgün ögrtme gecp devam edeblr mıyım.bu konuda bılgı verır mısınz?

  21. Ecece_00 diyor

    sosyoloji mezunları 2. bir üni olarak yazabilirler mi

  22. Tulay_fb_91_ diyor

    merhabalar.ben bu sene aöf sosyal hizmetler bölümüne basladm.1.sınıfım daha.ben bu 2 yılı bıtırdıkten sonra okul öncesini tercih edebılıyo muyum?kac puan almam lazım sınavdan?ve de tercıh edemıyorsam eger okul öncesini, sosyal hizmetlere devam etmem için kac pun gerekli?bu tamamlamak istedgım bolumu acıktan degıl de normal örgün olarak devam edebılır mıyım?yardmcı olacak bırı war mııı????

  23. minnoş diyor

    arkadaşlar ikinciyerlaştirmeyle ikiyıllık sosylhizmetlere girdim ikinciyılın sonunda dgs sınavı ile okulöncesi öğretmenliğine ğeçebilirmiyimcevaplarsanız sevinirim

  24. Xx diyor

    bu sene 2.üni.kapsamında sosyal hizmetler kazanmak kaldırıldı

  25. loranie diyor

    puanlar uçmuş resmen çok mu zor bu sınav yaa bu bölüm için yani?

  26. Murat ÇAY diyor

    DGS sonuçları açıklandı. Sosyal Hizmet Taban puanları için: http://www.idealsosyalhizmet.com/egitim/2011-dgs-sosyal-hizmet-taban-puanlari/

  27. Asli_ozdemir diyor

    arkadaşlar bana yardımcı olabilecek biri var mı 2 yıllık sosyal güvenlik mezunuum ds ile hacettepe sosyal hizmetlere geçiş düşünüyorum. fakat yerleşmem için oöbp kaç olmalı? ve önümüzdeki sene için kontenjan tahminleriniz var mıdır? teşekkürler

  28. Ayten Türe diyor

    istihbarat bölümüne tamamladığım zaman atanmam nasıl

  29. turkish66 diyor

    Üniversite öğrencisiyim sınavsız aöf ye kayıt yaptırabilir miyim?

  30. egeli diyor

    tam olarak emin değilim ama sosyal hzmtlerde bi hacettepe de hazrlık olduğunu biliyorum

  31. ayşe diyor

    2 YILLIK AÖF SOSYAL HİZMETLER MEZUNU 4 YILLIK HANGİ BÖLÜMLERE HAZIRLIK OKUMADAN YİNE AÖF NE KAYIT YAPTIRABİLİR.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Anti-Spam Quiz: