Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Hizmet Bilgiler

202

Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü

Erzurum üniversitesi Açık öğretim fakültesi sosyal hizmet bölümü (4 yıllık) ve 2 yıllık olmak üzere açık öğretim bölümleri iki farklı başlık altında toplanmıştır. 2 yıllık açık öğretim fakültesi sosyal hizmet bölümü için lütfen ilgili kategoriyi( Eğitim/Açık Öğretim önlisans) ziyaret ediniz.

1-Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Hizmet Nedir?

Açık öğretim sosyal hizmet bölümü eğitimin uzaktan verildiği sosyal hizmet bölümüdür. 2011-2012 eğitim öğretim yılında Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi altında açılmıştır.

2- 2 Yıllık (önlisans) Açık Öğretim Sosyal Hizmet ile 4 Yıllık(lisans) Açık Öğretim Sosyal Hizmet  Neden Farklıdır?

4 yıllık eğitim veren sosyal hizmet açık öğretim bölümlerinden mezun olanlar ile örgün eğitim sosyal hizmet bölümlerinden mezun olanların diploma üzerinde bir farkı olmaması nedeniyle açıköğretim sosyal hizmet bölümü dört yıllık mezunları kpss ile atanabileceklerdir. Fakat aöf’ye bağlı 2 yıllık sosyal hizmet programının enden açıldığı, hangi amaca hizmet ettiği henüz net olarak anlaşılamamıştır. 2012 yılı itibari ile kpss’e atamalarında bu bölüm için açılmış özel bir kadro bulunmamaktadır.

3-4 yıllık Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri mezun olunca örgün eğitim veren sosyal hizmet bölümü öğrencileriyle eşit mi olacaktır?

Bu sorunun cevabına aslında üzülerek evet demek istiyorum. AÖF den ve örgünden mezun olan öğrenciler aynı kpss sınavına girecekler ve örgün ile okuyanlarla yarışacaklardır. Ancak özel söktörün tercihi örgün eğitimde okuyan öğrencilerden yana olacaktır. Devlete atanmada bir farklılık yoktur.

Üzülmemin nedeni sosyal hizmet disiplinini açık öğretim sistemi ile verilebileceğini düşünen akademisyenlerin olması ve bu bölüme böyle bir sistem ile eğitim verilmesidir. (Burada YÖK’ün verdiği bu kararı eleştirmek, nasıl nedeni aramak Türkiye’de ki yüksek öğrenim sisteminin gözden geçirilmesine adına yararlı oalcağını düşünüyorum) Nasıl siz uzaktan eğitim ile doktor yetiştiremezseniz bir sosyal hizmet uzmanının da uzaktan eğitim sistemi ile, açık öğretim sistemi ile yetiştirilmesinin beklenmesidir. Kaldı ki burada yıllardır örgün eğitimin açamadığı kontenjan sayısını açık öğretim sosyal hizmet bölümü birkaç yılda açabilmiştir. Bakınız 2012 Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Kontenjan Sayısı.

Örgün ile açık öğretim arasında ki farkın ve bu farkın sosyal hizmet açısından değerlendirmesini çok fazla yapmak istemiyorum. Çünkü bu konuda alandaki akademisyenlere daha fazla söz düştüğü kanısındayım. Daha önce sosyal hizmet bölüm başkanlıklarının bu konuya ilişkin görüşünü paylaşmak istiyorum. 

 

Sosyal hizmet eğitiminin açık öğretim programı olarak yürütülemeyeceği açıktır. Atatürk Üniversitesi bünyesinde açılmış olan Sosyal Hizmet Açık Öğretim programın başlatılması Türkiye’de son yıllarda açılan birçok bölümle hızlı gelişmekte olan sosyal hizmet eğitiminin niteliğine ciddi şekilde zarar verebilir ve gelecekte telafisi mümkün olmayan sonuçların doğmasına yol açabilir.
Bu yüzden aşağıda isimleri bulunan sosyal hizmet bölüm başkanlıkları olarak; ülkemizde sosyal hizmet eğitiminin uzaktan/açık öğretimle verilmemesi gerektiğini, Atatürk Üniversitesi bünyesinde açılmış olan Sosyal Hizmet Açık Öğretim Programına öğrenci alınmaması ve bu programın kapatılması gerektiği hususunu sosyal hizmet öğrencilerine, sosyal hizmet uzmanlarına ve kamuoyuna saygıyla duyurmak isteriz. (18 Nisan 2011) http://idealsosyalhizmet.com/egitim/ulkemizde-sosyal-hizmet-egitiminin-acik-ogretim-programlarinda-verilmesine-yonelik-sosyal-hizmet-bolum-baskanliklarinin-gorusleri/

Mezun oldukları zaman örgün eğitim ile açık öğretim bölümü öğrencileri arasında ki farkın bariz bir şekilde olacağını öngörüyorum. Bunda örgün sosyal hizmet bölümü öğrencilerinin sürekli birbiri ve alandaki gelişmeler, akademisyenler ile iletişim halinde olması, zamanlarının büyük bir kısmını eğitimlerine ayırmaları, uygulama ve stajda daha avantajlı olmaları gibi durumların etkili olacağını düşünüyorum. Bu farkın da özel kurum çalışmalarında, proje ve çalışmalarda daha şeffaf bir şekilde ortaya çıkacağına inanıyorum.

4-Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Taban Puanları, Şartları Nelerdir?

Üniversite Adı Programın Adı Puan Türü Kontenjan En Küçük Puanı En Büyük Puanı
2012 Atatürk Üni. Sosyal Hizmet (Açıköğretim) YGS 2050 336,3878 455,9221
2011 Atatürk Üni. Sosyal Hizmet (Açıköğretim) YGS 1025 344.999 453.000

Sosyal Hizmet Lisans Programını tercih edecek adayların  YGS puan türlerinin en az birinden 140.000 ve daha yukarı puan almış olmaları gerekmektedir. Tercihte YGS puan türünün en yükseği kullanılır. Bölümün taban puanı tercih edenlerin puanlarına ve kontenjan sayısına göre belirlenmiştir.

2011 Erzurum Açık Öğretim Fakültesi 2012-2013 yılı için Taban Puanı : 344.999, 2013-2014 için 336,3878dir.‘ Bu sene kontenjan sayısı 2000 normal 50 okul birincisi kontenjanı ile toplam 2050’dir.

Şartlar

-Bu programa alınan öğrencilerden her öğretim yılında sınav, kitap, basılı malzeme ve eğitim-öğretim hizmetleri karşılığında öğretim gideri alınır. Öğretim gideri olarak alınacak bedeller Üniversitenin web sitesinden öğrenilebilir.

– Adayların bu programı tercih edebilmeleri için, YGS puan türlerinin en az birinden, 140.000 ve daha yukarı puan almış olmaları gerekmektedir

‘’Sosyal Hizmet Programına yerleştirilen adaylardan 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı için Öğrenim Gideri olarak Güz ve Bahar yarıyılları başında 1250`şer TL(2011 yılı dönemlik harç miktarı) tahsil edilecektir.

Bu programın öğrenim ücreti, programa kayıt yaptıracak öğrenciler için tasarlanan elektronik kitap ile son sınıfta bir yıl boyunca yapılacak olan blok uygulama göz önünde bulundurularak belirlenmiştir.’

5-Açık öğretim fakültesi Sosyal Hizmet Bölümünün Dersleri Nedir? 

http://www.atauni.edu.tr/userfiles/125836-95835752e585bac2c046ddbc4fba85c0.pdf adresinden ders programına ulaşmanız mümkündür.

6-Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Harcı  Ve Kontenjan Sayısı Neden Bu Kadar Fazladır?

Açıkça kişisel bir eleştiri olarak bir açık öğretim fakültesinin böyle bir  disipline ait eğitimi bu şekilde verebilmesini, bunun yanında 2050 kontenjan ve en az dönemlik 1250TL harç parası almasına iyi niyetle yaklaşsam bile anlamakta güçlük çekiyorum.

Öğrencilerden 1250TL’lik harç alınarak kontenjanın yüksek tutulmasını sadece Üniversite’nin kendini ekonomik olarak geliştirmesinin bir aracı olarak görmekteyim. Bunun insanlar tarafından böyle algılanmasına sebep olunması oldukça üzücü bir durumdur.

 

7-Açık Öğretim Fakültesinde Dersler Nasıl İşleniyor?

Açık Öğretim fakültesinde dersler uzaktan eğitim ile işlenmektedir.  Sitede ki açıklama ise şöyle:  Sosyal Hizmet Lisans Programında dersler; Fakültemiz tarafından hazırlanan etkileşimli materyeller kullanılarak, internet üzerinden yürütülecektir. Derslerde muafiyet uygulaması yapılmayacaktır.

Her öğrenciye bir tablet bilgisayar ve ders içeriklerinin olduğu programlar verilmekte, veya internete bağlı olarak bu dersler öğrenciler tarafından alınmaktadır.

 

 

8-Erzurum Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümünün Sınavları Nasıl Yapılmaktadır?

Sınavlar öğrenci yoğunluğuna bağlı olarak önceden belirlenen merkezlerde yapılmaktadır. Sınavlar test şeklinde olmaktadır. Şuradan örnek sorulara erişmeniz mümkündür. http://www.atauni.edu.tr/userfiles/174310-d2c49cbfb3982e5048d7324a709f2d2f.pdf

202 Yorumlar
  1. MAĞDUR diyor

    ALLAH SİZİN BELANIZI VERSİN BE! 60 İLE ATADIĞINIZ 74 İLE BIRAKTIĞINIZ HER UMUT DOLU İNSANIN HAYALLERİNİ YIKTINIZ LAN ADİ ŞEREFSİZLER! BUNLARIN HESABI HEM BU DÜNYADA HEM ÖBÜR DÜNYADA FİTİL FİTİL BURNUNUZDAN GELECEK AŞAĞILIK HERİFLER! (ATAMA GÖREVLİSİNE VE ONUN YARDAKÇILARINA TÜM BU SİTEMİM.) RTE NİN DE SİZİN DE MK!

  2. Z. diyor

    Hey sakın ol bnde cocuk gelişimi mezunuym benım keske gelsede bende yararlansam ;)) bende cok sordum aöf de calısn tanıdklarm var acıkogretme yalnzca okul puanı dahıl ek puan katmaycn. Ygs 4 ygs 5 ek puanlı gorunrck tabı orgunu sectgn surece ek puanını katarsn

  3. ahmet diyor

    AçıkLise okumaktayım.üniversiteyde açıktan okumak istyrm. atatürk üni. sosyal hizmetler lisans bölümü hala mevcut mu ve kaç puan gerekmekte?

  4. ömer diyor

    geldi tam 311 puan yaptı dediğim gibi

  5. ömer diyor

    kardeşim ben kız tekik çıkışlıyım meslejk bakma ismimi erkek yazmama açık öğretim diye bir ey yok ygsme puan geldimi zaten sorunum yok okul ve ek puanım tam gelecekmiş rehberlikçlere nerdeyse yüğzkele sordm

  6. ömer diyor

    sen hiçbirşey bilmiyosun sinirlerimi bozma benim ygs 4 ve 5 me ek puan gelir diğerlerine gelmez çünkü 2014 senesinde gelmişti sen kimsin be zaten atatürk 307 yükselmedi 4 gözle bekliyom bu ayın 18 ine kadar kılavuz tam belli olur senden önce ben on hocaya sordum ben kız teknik çıkışlıyım çocuk gelişimi ve sosyal hizmet alanı burda başka cevap verecek kişi yokken bana mı verdin

  7. Z . diyor

    Ama acıkogretım de ek puan verılmıyo uzgunum;(

  8. Seda Sucu diyor

    Merhaba hocam, ben çocuk gelişimi ön lisans mezunuyum. Bu sene DGS’ye gireceğim. Dgs den alacağım puanla açıköğretim sosyal hizmetlerine geçiş yapıp 3. sınıftan başlayabilir miyim? Ve ne kadar puan almam gerekiyor? Teşekkürler.

  9. Hilal diyor

    Birsey sorabilirimiyim açıköğretime ek puan geliyor mu ?

  10. Hilal diyor

    Hayırlı ramazanlar çocuk Gelişimi lise mevzunuyum en yuksek ygs puanim 293 okuldan 46 puan geliyor anadolu açık öğretim 353 mus galiba ek puan açık ogretime ekleniyor mu mevzun tarihinden dolayi ek puan geliyo.

  11. Ayşenur diyor

    Merhaba hocam, ben anadolu üniversitesinde sosyal hizmetler okuyorum bu yıl lisans olarak sosyal hizmet bölümü açılmış dgs ile yada direk 4 yilliga geçiş yapabilir miyiz sanırım bu yıl dgs den alım yapılmıyor yoksa sadece atatürk universitesine mi gecis hakkimiz var

  12. ömer diyor

    hocam bu yıl bende 4 yıllık sosyal hizmetler tercih edeceğim sizce sosyal hizmetlerin önü kapandımı bu konuda kararsızım song arkadaşımıza kolay atanırsın umuduyla tavsiye etmem dediniz onun için sordum

  13. Murat ÇAY diyor

    bakınız dgs konusu, evet var.

  14. Murat ÇAY diyor

    kpss den kolay atanırım umuduyla yazmanızı tavsiye etmem

  15. Murat ÇAY diyor

    dgs ye sitediğin yerde girmen mümkün pek çok şehirde sınav yapılıyor. Atatürk üniversitesi içinde benzer durum söz konusu

  16. HASAN GULLAC diyor

    HOCAM BEN AÖF ÖNLİSAN SOSYAL HİZMETLER OKUYORUM SON DÖNEMİM.BUNDAN SONRAKİ AŞAMADA DGS SINAVI VAR SANIRIM VE BURDAN KAÇ PUAN ALSAM LİSANSA DEVAM EDEBİLİRİM.YADA SINAVSIZ GEÇİŞ HAKKI VARMI

  17. fatos diyor

    merhabalar acıkogrerım ataturk unıversıtesı sınavları erzurumdamı oluyor ben ankaradayı m dgs ye gırecegım dersler nasl oluyor 2 yıllık anadolu unıv bıtıyor bu yıl sımdıden tesekkur ederım

  18. ömer diyor

    evet çok doğru bize ygs 4 ve ygs 5 e gelir biz kız teknikten çocuk gelişim olanlar sadece çocuk gelişim değil sosyal hizmetler özel eğitim işitme engelliler vb gibi bizim bölümlere puan eklenir zaten ygs 4 yüksek bende bu 4 yılım gelirse zaten iki yıl okumuşum en kötü 1 yılımı sayarlarsa 3 yılım kalır illa dgs mi şart bi gelsinde ondan sonra bakacağım adım adım sen bilgisayar bölümü mezun olduğun için sana bilgiayar bölümüne puan gelir ve tabi 12. sınıf değilsen onlara ek puan bile yok

  19. Burak Akyüz diyor

    bende meslek çıkışlıyım bölümüm bilgisayar ama o ek puan kendi bölümüne ve benzerine gidersen geliyor diye biliyorum

  20. ömer diyor

    diploma notum 76.26 ben lise olarak çocuk gelişim kız tekink okudğum için sen heralde meslek çıkışlarına ek puan geliyor diye hiç birşey duymadın benimle aynı yaşıt birisine okul ve ekle çocuk gelişim veya sosyal hizmet seçerse 76 geliyor kişinin diploma notu 85 civarıydı okul ve ek puan ayrı birşey size okul puanı veriliyo bize hem okul hem ek puan

  21. Murat ÇAY diyor

    gelme ihtimali var tabi

  22. burak akyüz diyor

    öncelikle okuldan niye 25 puan geliyor onu anlamadım bide diploma notun kaç

  23. ömer diyor

    yok okul puanım 43 ek puanda 25 geliyor toplam 68 ben bide kendi bölümüm çocuk gelişimi mezunuyum o yüzden ygs 4 me ekleniyo ben 2014 senesinde tercih yaptım iki yıll sosyal hizmet mezun oldğm için ve aradan iki yıl geçtiği için okul ve ek puan tam gelirmiş rehber hocalarım söyledi ayrıca ben bir soru sorarken bir kişiye danışmam hepsine sorarım

  24. burak akyüz diyor

    İyide kardeşim okuldan 68 nasıl geliyor sen direk diploma notunumu ekliom napion

  25. ömer diyor

    ha yazmayı unuttum puanlar yükselebilirmiş tahminen 5-10 puan arsı yükselir o zaman şans biraz azlır yükselmesse gelme olasılığı daha çok

  26. ömer diyor

    yine puan böyle olursa çok güzel benimki 311 yapıyor ygs puan en yüksek 243 okul 68 toplam 311 kız meslek sağolsun ben ikinci yılımaöf önlisans sosyal hizmetler 307 den yukarı çıkmazsa ve de kontenjan tercih etmezse ek yerleştirmede gelebilir

  27. Song diyor

    Hocam ygs turunde en yuksek aldigimiz puana goremi yerlestiriliyoruz… okul puansiz en yuksek ygs 3 285 puanim var… ygs 5 267… ygs 5 e gelecek okul puanim 70 yani ygs 5 340 olacak…kafam karmakarisk… eger 4 yil okursak bu bolumden kpss atanma sansimiz sizce ne olur..

  28. Song diyor

    Hocam ben ccocuk gelisimi onlisans mezunuyum..sosyal hizmetler lisansa gitsem 3. Sinftan baslama olasiligim yada ayni olan dersle
    ri tekrar almama olasiligim varmi..

  29. Burak Akyüz diyor

    öncelikle Selamünaleyküm;
    taban puan 307 gözüküyor ama benim ygs en yüksek 259 okuldan da 37 puan gelecek yani toplam 296 yapıyor bana gelme ihtimali varmı şimdiden saolun yardımcı olursanız çok sevinirim.

  30. ömer diyor

    4 yıllık

  31. ömer diyor

    hocam meraba sorularımıza cevap vermenize çok sevindim ben kendi yorumumu göremedim benim sorum şuydu bana 311 puanla aöf atatürk ünvrstsi sosyal hizmetler gelir mi

  32. Murat ÇAY diyor

    hayır

  33. Murat ÇAY diyor

    gelme ihtimali var tabi

  34. Murat ÇAY diyor

    hayır

  35. ömer diyor

    meraba bbanada bu yıl burası gelecek daha yeniyim benim sorum şu 4. sınıfta aöfden staj parası alınabiliyormu yoksa staj yaptığımız yer hiçbirşey vermiyomu bana yardımcı olursan sevinirim

  36. eda diyor

    şey bende bu bölümü düşünüyorum daha ilk beninm sorum şu atatürk üniversitesi aöf 4. sınıfta stj parası alabiliyormuyuz bana yardımcı olursan çok sevinirim

  37. gamze diyor

    Benim Ygs 236 aöf sosyal hizmet gelir mi

  38. sibel diyor

    Çocuk gelişimi önlisans okuyorum. Bu yıl mezun olacağım sınava girmeden bu bölüme kayıt olabilir miyim

  39. emine diyor

    merhaba fatma bende yeni mezun oldum aöf önlisanstan ve aynı sen gibi bende düşünüyorum 4 yıla tamamlamak.dgs ile geçiş yapılabiliyormuş ve galiba biz 3cü sınıf derslerinden başlayacağız sınavı geçersek tabi :))

  40. Murat ÇAY diyor

    Atatürk üniversitesinin gelme ihtimali var,

  41. Damla diyor

    Hocam benim ygs okul puanıyla birlkte 306 oluyo sosyal hizmetler aöf lisans gelir mii?

  42. Murat ÇAY diyor

    doğrudur atamalar bundan sonra kolay olmayacaktır.

  43. Murat ÇAY diyor

    taban puanlarınız yetiyorsa tabiki

  44. mehmet12 diyor

    Arkadaşlar 2015 yilinda saglik bölümü mezunlarına lisans tamamlama kapsamında sosyal hizmet bölümü de yer almakta dolayısıyla 7500 kontejan sadece lisans tamamlamaya verildi. Bu saatten sonra okunmaz diye düşünüyorum.

  45. mervenur Öztekin diyor

    Merhaba hocam meslek lisesi mezunuyum ama hic tercih vermedim gecen yıl bu yıl sosyal hizmetler okumak istiyorm ama ygs puanım 295 aöf ten okuyabilirmiyim lisans

  46. Murat ÇAY diyor

    henüz belli değil.

  47. ömer diyor

    hocam 2016 2017 atatürk üniversitesi kontenjanı 500 mü

  48. Murat ÇAY diyor

    o kadar karamsar olmamakta fayda olduğunu göreceksiniz.

  49. Elif Naz diyor

    Mezunlar çoğaldı seneye +90 olur kpss puanı bende bıraktım bölümü gerçekten boş bir bölüm oldu.

  50. Murat ÇAY diyor

    puan şart tabi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.