2009 ÖSYM Sosyal Hizmet Bölümleri ve Taban Puanları

66

2009 yılı Ösym yüksek öğretim klavuzu yayınlandı.Bu klavuza göre sosyal hizmet bölümü için toplam 446 öğrenci kontenjanı ayrılmıştır.Bu kontenjanlardan 396’sı EA2 puanı ile öğrenci alırken,sadece Selçuk Üniversitesi Konya Sağlık Yüksek Okulu EA1 puanıyla 50 öğrenci almaktadır.Ayrıca özel olan Başkent Üniversitesi %25 burslu olarak 3, %50 burslu olarak 1 öğrenci almaktadır.Yeni açılan Yalova Üniversitesi/Yalova İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü ise 50 öğrenci alcaktır.

2010 ÖSYM Sosyal Hizmet Bölümleri ve Taban Puanları İçin Tıklayın

Koşullar

Bk.1 Bir mesleğe yönelik program uygulayan lise veya dengi meslek okulu çıkışlı adayların bu programla ilgili tercihlerini belirtmeden önce Tablo-6’yı dikkatle incelemeleri gerekir.

Bk.3Bu programda zorunlu ortak yabancı dil dersi sadece İngilizcedir.

Bk.15Bir yıl süreli zorunlu İngilizce Hazırlık Programı uygulanır. Hazırlık sınıfı, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir. İngilizce yeterlik sınavını başaranlar doğrudan birinci sınıfa alınırlar.

Bk.16Bu programın hazırlık sınıfında birinci yıl başarısız olan öğrencilerin, ilgili üniversitenin eğitim-öğretim yönetmeliği:

a) hazırlık sınıfını tekrar etmelerini istiyorsa, bir yıl daha tekrar ettikten sonra ikinci kez başarısız olurlarsa,

b) hazırlık sınıfını tekrar etmelerini istemiyorsa tekrar etmeden birinci sınıfa kayıtları yapılır. Ancak bu öğrencilerin mezun oluncaya kadar üniversitelerince açılacak yabancı dil muafiyet sınavında başarılı olmaları gerekir.

Bk.17 

Bu programın hazırlık sınıfında başarısızlık nedeniyle kaydı silinen öğrenciler, aynı adı taşıyan ve öğretim dili Türkçe olan programlara Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun belirlediği kurallara göre ÖSYM’ce yerleştirilebilirler.

Bk20Başkent Üniversitesinde eğitim ücrete tabidir. 2009-2010 ders yılında öğretim ücreti yıllık Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri için 18. 000 TL, Mühendislik Fakültesi için 16.500 TL, İngilizce Hazırlık programı ve lisans programları için 14.500 TL ve önlisans programları için 12.000 TL’dir. Bu ücretlere %8 KDV dahildir. %25 Burslu önlisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilere öğretim ücretinin %25’i oranında burs verilir ve bu burs öğrencilerin başarılı oldukları sürece devam eder. Bu ücretlerin ilk taksiti kesin kayıt sırasında, ikinci taksiti, ikinci yarıyıl başında ödenecektir. Öğretim ücretindeki olası yıllık artışlar, bir önceki yıla göre tüketici fiyatlarındaki artış (TÜFE) ile sınırlı tutulacaktır.

Başkent Üniversitesinin burslu programlara yerleştirilen öğrencilere Başkent Üniversitesinin kendi kaynaklarından sağlanan burs, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Bölümünde sadece öğretim ücretinin tümünü, diğer birimlerde ise sadece öğretim ücretinin %25’ini veya %50’sini kapsamaktadır. Burslar, İngilizce Hazırlık Programında geçirilebilecek süreyi de kapsamakta olup, öğrenci yerleştirildiği programdaki öğrenimine başarılı olarak devam ettiği sürece sağlanacaktır. Burada sözü edilen “öğretim ücreti” bursu, sadece bu kılavuzda “Burslu” öğrenci alınacağı belirtilen programlara yerleştirilen öğrencileri kapsamaktadır.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Bölümü’nün burslu kontenjanlarına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs karşılıklıdır. Öğrenciler mezun olduktan sonra burslu okudukları her yıl karşılığında tam bir yıl olmak koşuluyla Başkent Üniversitesi kuruluşlarında zorunlu hizmete yükümlü olacaklardır.

Üniversitemiz Bağlıca Kampusunda hizmet veren öğrenci yurtları, tek ve iki yataklı odalar biçiminde düzenlenmiştir. Kız ve erkek öğrencilerin yurtta kalma talepleri, imkânlar nispetinde karşılanacaktır. Yurt ücretleri her yıl fiyat ve maliyet artışları göz önüne alınarak Üniversite Yönetimince saptanır.

İngilizce öğretimi öğretim süresi boyunca zorunlu mesleki İngilizce dersleri şeklinde sürdürülür. Bunun yanı sıra, isteyen öğrenciler Almanca, Arapça, Çince, Farsça, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça, Yunanca derslerini de seçmeli olarak alabilirler.

Bk.21 

Bir yıl süreli zorunlu İngilizce Hazırlık Programı uygulanır, programın sonunda İngilizce yeterlik sınavını başaranların doğrudan birinci sınıfa kayıtları yapılır. İngilizce Hazırlık Sınıfı, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir.

Üniversitece kabul edilen; a) Ulusal ve/veya Uluslararası yabancı dil sınavlarının birinden yine üniversitece belirlenen düzeyde başarılı olduğunu belgeleyen, b) Üniversitece öğretim yılı başında yapılacak İngilizce yeterlik sınavında başarılı olanlar doğrudan birinci sınıfa alınırlar (Ayrıntılı bilgi için üniversiteye başvurunuz.).

Bk.46İsteyen öğrencilere kontenjan dahilinde bir yıl süreli İngilizce Hazırlık Programı uygulanır. Hazırlık programı süresi, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir.

Bk.86Bu programdaki öğretim dili en az %30 İngilizcedir.

Bk.123Hacettepe Üniversitesi’ne aşağıda belirtilen koşullarda yerleştirilen ve a) ÖSS-SAY-1 ve SAY-2 puan sıralamasında ilk 100 arasında (Mühendislik Fakültesi için ilk 2500 arasında), b) ÖSS-EA-1 ve EA-2 puan sıralamasında ilk 100 arasında, c) ÖSS-DİL puan sıralamasında ilk 100 arasında, d) ÖSS-SÖZ-1 ve SÖZ-2 puan sıralamasında ilk 100 arasında, yer alıp yerleştirildikleri programları birinci sırada tercih eden öğrencilere Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından verilen bursların iki katı olarak kullandırılacaktır (Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünden veya resmi, özel herhangi bir kurumdan başka bir burs almadığı takdirde). ÖSYM’nin tespit edeceği sıralamalarda, ilgili AOBP’nin 0,8 katsayı ile çarpılması sonucu bulunan Y-ÖSS puanı esas alınacaktır. Bu şekilde öğrencilerin yerleştirildikleri yılda Hacettepe Üniversitesi barınma olanaklarına yapacakları başvurular, 2009-2010 öğretim yılı başında öncelik verilerek değerlendirilecektir. Burslar, öğrencilerin öğrenimi sırasında genel akademik ortalamasını 4.00 üzerinden 3.00’ın altına düşürmediği sürece devam eder. Bu kapsamda ilk kayıt yılında sözkonusu haktan yararlanmak için başvurmayanlar haklarını kullanmış sayılırlar.

Ayrıca Hacettepe Üniversitesi, öğrencilerine özel destekler (barınma/beslenme/kitap-kırtasiye) sağlamaktadır. Bu desteklerden yararlanmak isteyen öğrencilerin, eğitim-öğretim gördükleri sürede kendilerinin ilgili birimlere başvurmaları gerekmektedir.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar:

2010 ÖSYM Sosyal Hizmet Bölümleri ve Taban Puanları

http://idealsosyalhizmet.com/sosyal-hizmet-egitimi/2010-osym-sosyal-hizmet-bolumleri-ve-taban-puanlari/

Sosyal Hizmet Bölümlerinin Puan Analizleri

http://idealsosyalhizmet.com/sosyal-hizmet/sosyal-hizmet-bolumlerinin-puan-analizleri/

2009 ÖSYM Sosyal Hizmet Bölümleri ve Taban Puanları

http://idealsosyalhizmet.com/sosyal-hizmet/2009-osym-sosyal-hizmet-bolumleri-ve-taban-puanlari/

66 Yorumlar
  1. zeynep diyor

    lutfen bu bolum hakkında genel bılgı verır mısınız ıs bulma ımkanı nasıl ve devlet mı ıyı ozel mı

  2. gül diyor

    arkadaşlar bu blümün çalışma alanları neler???????? ben önlisans çocuk gelişimi mezunuyunm bu yıl snava grdm bu blümüde yazmak istiyorum ama bi yandanda korkuyorum iş durumu nedir ve her üniverstede hazrlk varmı cevap bekliyorummmmmmmmm8-|8-|8-|

  3. zeynep diyor

    slm.tercihim 2 yıllık açık öğretim olacak.ders notlarım yüksek olursa 4 yıllık örgün eğitime geçiş yapabilrrmiyim acabaa? yardımcı olursanız sevinirim.karşıma ingilizce çıkarmı bu bölümde bunuda cevaplrsınız umarım.şimdiden teşekkürler

  4. erdem diyor

    arkadaşlar bende sakarya ile hacettepe arasında gidip geliyorum hacettepede hazrlık war diye suan 2. planda bu bölümü bitirirsek iş imkanımız war mı çünkü istanbulda ankarada birçok bölüm tuttuğu halde onları yazmıcaz cewaplarınızı bekliyorum…..

  5. fesih diyor

    slm…. sıralamam 60 bin sosyal hızmetler bolumne girebılırmıyım acaba

  6. es diyor

    arkadaşlar yorumlarınızı bekliorum yardımcı olun lütfen sakarya sosyal hizmet mi hacettepe mi??

  7. Didem diyor

    Arkadaşlar şimdi gördüm maltepe üniversitesi 30 öğrenci alacakmış ama burslu alınıyor mu bilmiyorum.

  8. Didem diyor

    istanbulda herhangi bir üniversiteye açılacak mı sosyal hizmet ???*

  9. es diyor

    akadaşlar ben bu sene sınava girdim ve 23.000 yim sosyal hizmett ve psikoloji bölümleri arasında gidip geliorum *??? bu tercih dönemi çok stresli yaa:((:

  10. lovehell diyor

    benim sıRalamam 47binlerde bu bolume girebilirmiyim acaba bide erdinc saglık kurumları yoneyiciligine bu sıralamayla girebilirmiyim

  11. aysun diyor

    bu bölüme yerleşenlerin sıralamada kaçıncı olduklarını merak ediyorum cvplarsanız sevinirmmm

  12. nahide diyor

    arkadaşlar bu bölüm sadece ea puanına göre mi alyo ben sözelden tercih yapcam nasıl olcak:-?:-?

  13. bilge diyor

    arkadaşlar bu bölüm sadece ea puanına göre mi alyo ben sözelden tercih yapcam nasıl olcak:-?:-?

  14. bilge diyor

    arkadaşlar ben sınava girdim ama puanların açıklanmasını bekliyorum. bu bölümle ilgili yorumlarınızı okudum,çok dikkatimi çekti. Ben de tercih yaparken bu bölümü yazcam ama hangi üniversiteyi yazcam bilemiyorum:-?:-?:-?

  15. erdinç diyor

    ARKADAŞLAR BENCE SOSYAL HİZMET YERİNE SAĞLIK KURUMLARI YÖNETİCİLİĞİ OKUMALISINIZ . İŞ OLANAGII BAKIMINDAN DÜŞÜNÜRSENİZ EGER YENİ MEZUN OLDUM VE 4000 ÇALISIYORUM BEN FENA DEGIL BUTUN GENCLERE TAVSIYE EDERIM INGILIZCE HAZIRLIGIDA YOK

  16. mrv diyor

    şayet bu bölümü okursam açıkta kalma ihtimalim var mı??

  17. cnan diyor

    istnbulda maltepe üniversitesi dışında başka okullarda açılma durumu ne acaba

  18. buket diyor

    başkent üniversitesine geçen sene girenler ingilizce hazırlık bölümünde devamsızlıktan kalanlar sorumlu geçebiliyorlarmı acaba cevap verirseniz sevinirim

  19. ferhat diyor

    arkdaşlar ygs kactan alınıyo sosyal hizmetler bn okul başarı puanına (diploma) göre alınıyo biliyom mslek öğrencisiyim cvplarsanız sevivirim ..

  20. Mert diyor

    başka sosyal hizmet bölümü açılcak mı? maltepede ve düzce de açılmış diye duydum. iki arkadaş daha sormuş aynı soruyu ama cevap vermemişsiniz.. Cevaplarsanız sevinirim..

  21. emel diyor

    merhabalar ben aöf sosyal hiznetler 2 yıllık bölümüne girebiliyorum.bu bölümde işsiz kalımıyım kalmazmıyım çok endişeliyim.bana bilgi verirseniz sevinirim.

  22. saniye diyor

    slm ben sözel bölüm öğrencisiyim ama gördüm kadarıyla ea1-2 puanıyla alıo yanii sözel bölümler tercih edemio mu?? ayrıcaa puan olarak en düşük kaç puanla alıolarr?? cewplarını bekliorum şimdiden teşekkürler 🙂

  23. nilüfer diyor

    Ben sosyal hizmetler bölümünü okumak istiyorm. Bu sene sınava girdim ve daha iki sınavm var.Bu yıl başka üniversitelerde bölümün açılma ihtimali var mı?:-?

  24. Muhammed Ali diyor

    Merak ettiğim bir konu daha var. Şu an Türkiyede bu bölümlerden başka sosyal hizmet bölümü yok bildiğim kadarıyla. Yalovadan sonra başka üniversitelerde de açılma ihtimali var mı? Varsa neresi acaba? Bir de aof deki sosyal hizmetler bölümünün bu bölümlerden, ünilerden farkı nedir? Cevabınızı bekliyorum..

  25. Muhammed Ali diyor

    Yani selçukta dahil olmak üzere üniversiteler arasında denklik var değil mi?

  26. Murat Çay diyor

    Merhabalar Fatih,
    Selçuk Üniversitesindeki sosyal hizmet bölümü 4 yıllık yüksekokul çatısı altında kurulmuştur.Yüksekokul çatısı altında bulunmasından dolayı ea1 puan türüyle öğrenci almaktaydı.Şu an değişen sistem dolayısıyla hangi puan türüyle öğrenci aldığını bilmiyorum.
    Sosyal hizmet bölümlerinin farklı fakülteler altında kurulmasının belirli bir nedeni olmamakla beraber mezun olduktan sonra herhangi bir fark yaratmamaktadır.Sosyal hizmet bölümünden mezun olan tüm öğrenciler sosyal hizmet uzmanı ünvanı alarak kpssde gerekli kontenjanlara atanabilmektedir.

  27. Muhammed Ali diyor

    Ve gördüğüm kadarıyla sosyal hizmet bölümleri ünilere göre farklı fakültelerde yer alıyo. Buna bağlı olarak iş alanı açısından bi farklılık var mı?

  28. Muhammed Ali diyor

    Merhaba internette araştırma yaparken bu sayfaya rastladım ve yorumlar sayesinde bi çok açıdan bilgi sahibi oldum. Sormak istediğim birşey var.. Diğer Üniversitelerin EA2 puanı ile alırken Selçuk Üniversitesinin EA1 ile almasının nedeni nedir? Eğitimlerde herhangi bir fark mı var veya mezuniyet sonrası iş imkanı açısından bir fark olur mu? Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim?

  29. Ahmet Demir diyor

    bence isteyince herkes koyduğun hedefe ulaşabiliyor… Herkese başarlılar diliyorum

  30. BURCU ÖZTÜRK diyor

    ınsalh hakkında en hayırlısı ozgenın dedıklerı cok guzel herkesın kendı elınde gecıs olmsa bılle unv arası degısım programları var ben bu sene onunla baskent unv gıdıyorum okula baslayınca hersey degısebılır ınsalh hepınız ıcın en guzelı olur

  31. özge_shu diyor

    evet geçiş yapıcam diyen çok öğrenci genelde yapamaz 🙂 ama sen onlardan olmazsın umarım..ilk şart transkript inin yüksek olması yanı ders notlarının artı hacettepe için sadece ders notlarının yüksek olması yetmez ingilizce sınavına girmen gerekior…bi arkadaş bizden denedi ama yetrli puanı alamadığı için geçemedi umarım sen alırsın..bunların hepsini sana çok istemeneve çok çalışmana bağlı çalışırsan yapamayacağın çok az şey vardır…bu yolda sana kolay gelsin…bu söylediklerim umarım gözünü korkutmaz senin .. biz yeni açılan okullarda yetişen shu adaylarıyız ve çok sıkıntı çektik okurken hacettepede biizm yaşadıklarımızı yaşamazsın çok güzel imkanların da olur…ama şunu da unutmamak gerekir herşey insanın kendinde biter nerde olursa olsun…

  32. çaylak sosyalci diyor

    ilginize çok teşekkiür ederim. beni bilgilendirdiniz. galiba kararımı verdim. . zaten ben geçiş yapmak istiyorum sakarya veyahutta hacettepeye. yalovada kalmaya niyetim yok. şayet hacettepeye gidersem orada sınıfın yarısını yurtdışına staja gönderiyorlar. böyle bi imkan elime geçerse tepmek istemem açıkçası. işte bana orada birhayli lazım olur hazırlıkta öğrendiklerim. peki geçiş yapmak oldukça zor mu? yani başlarken ” zaten ben burda durmucam, geçiş yapçam” diyen pek çok öğrenci olduğu yerden biyere gidemiyor. bizim bölüm için de aynı şeyler geçerli olur mu? şimdiden teşekürler (:

  33. BURCU ÖZTÜRK diyor

    merhaba ben Adnan Menders Üni. Sosyal hızmet son sınıfım bu sene buranın ılk mezunlarından olucam hazırlık ıle ılgılı yorumlarınızı okudum bızım nazıllıde boyle bır sansımız olmadı eger dıkkate alırsan bırkac bısey soylemek ısterım ıngılızcenın sana hıcbır zaman bır zararı olmaz aksınıe bırcok kapının acılmasında yarar saglar evet okuldan 1 yıl daha gec mezun olursun belkı ama mezun oldugun zamanda dıgerlerınden senı ayıran bır farkın olur okula baslarken zamnın bıze ne getırecegını bılemeyız egıtım sırasında farklı planlar meydna gelebılrı benım ıcın oyle oldu lıse hayatında ıngılızce gormeyen bırı olarak egıtım zamnında bu eksıgımı gıdermek ıcın kurslara dunyanın parasını verıyosun ve para yetmıyomus gıbı zaman hem okul derslerı hem kurslarla ugrasıyosun ben mezun olunca egtımın devam etmesın ıstedgım ıcın bır suru ıngılzce sınavına gırmek zorunda kalıcam sımdı bunlar ıcın ayrı bır surec ama zamnında almıs oldugum hazırlıkla bunun daha kolay yapabılırdım ayrıca okul zamnında yurtdısı programalrı oluyor sımdıden ben bunlara katılmaycam dıyemeyız gun gelir bunlara gıtmek ıstenır bunun ıcınde ıngılızce sart egtımın turkceden yana olmasından yanayız ancak bır yerlere gelebılmek ıcınde yabancı dıl sart ısosyal hızmet gıbı yelpazesı genıs olan bır bolum okuyoruz her yerden cok guzel ısler olabılır yurtdısında kolaylıkla acılabılırız bunun ıcınde yabancı dılı gelıstırmek gerekıyor cok uzun oldu bılıyorum ama ıyı dusun ınsalh kendın ıcın en guzel karaı vermıs olursun murat sag olsun sorularınızı yanıtlıyo bu konuda yada alanla ılgılı baska konularda da sormak ıstedıkerınız olursa bende yardımcı olabılırım

  34. Murat Çay diyor

    Biliyorum karar vermek zor ama en iyi kararı kendin verirebilirsin.İngilizce bilmek hiç bir zaman sana zarar vermez, hanene eksi olarak geçmez aksine ingilizce biliyorsun diye her zaman hanende bir artı olacak.Ve ayrıca sahip olduğun bu artı sana hanene yazabileceğin diğer artıları da ulaşmanı kolaylaştıracak.
    Sadece düsünmen gereken nokta bir yıl iş hayatına geç atanman olacak.Ama değer.
    Yine senin için en iyi olanı kendin seçmelisin.Bir an önce bu kararsız durumundan kurtulup bir karar vererek bu kararın sana etkilerini görmende fayda var..
    Benimle iletişime geçersen fikir alman,konuşman için sana bir kaç kişi ile iletişime geçmeni sağlıyabilirim.;)

  35. çaylak sosyalci diyor

    bu arada yalovayı kazanan diğer arkadaşlara, betül ve mahmut özdemir’e, soruyorum: siz hazırlık seçtiniz mi acaba? ? ?

  36. çaylak sosyalci diyor

    daha önce de demiştim yalovaya yerleştim diye. açıkçası ingilizceyle hiç aram yoktur. boşu boşuna da bir yıl kaybetmek istemem ama ileride özelde çalışmayı da düşünmüyor değilim. daha sonradan alacağım herhangi bir ingilizce kursu aradaki açığı kapatmaya yeter mi onu da bilmem. bildiğim tek şey en kısa sürede buna karar vermem gerektiği. . sanırım bu bölümden mezun olmuş, işin bilirkişisini bulup sormak en makul olanı (tabi öyle birisini bu yakın zamanlarda bulabilirsem) . . . yine de çözüm önerileriniz için teşekürler

  37. Murat Çay diyor

    Sen hangi üniversiteyi kazandın? Hazırlık okumak daha doğrusu ingilizce bilmek bireyin kendini geliştirmesi ve sosyal hizmet alanına katkıda bulunabilmesi için önemli bir unsurdur.Fakat ingilizceyi 1 yıl hazırlık sınıfı okuyarak öğrenebileceğin gibi üniversite eğitimi süresince de kendi imkanlrınla öğrenebilirsin.Yani hazırlık bir yandan sana ingilizceyi çok güzel bir şekilde öğretirken bir yandan da bir yılını alıyor.Karar sana kalmış.İş imkanı bakımından devlette çok bir farkı olmaz ancak özel sektörde tabi ki ingilizce bilenle bilmeyen bir olmaz.

  38. çaylak sosyalci diyor

    peki hazırlık okuyanla okumayan arasında ,ilerisi için söylüyorum, herhangi bir farklılık olur mu??? yani iş bulma ya da ona benzer meseleler için arıza çıkartır mı bu farklılık?? cevap veririseniz sevinirim çünkü ben kayıt olmaya gittiğimde bize “tercihe bağlı” dediler. . . neye karar vermeliyim bilemedim 😕

  39. Murat Çay diyor

    Adnan Menderes Nazilli İİBF sosyal Hizmet bölümünde hazırlık sınıfı bulunmamaktadır.Şu an sadece Hacetepe Üni. ve Yalova Üni. hazırlık sınıfı bulunmaktadır.Sakarya Üni. ise isteyen öğrenciler 1yıl hazırlık okuyabilmektedir.;)

  40. nesliii diyor

    adnan mendereste var mı hazırlık sınıfı ?

  41. Sevim Kaya diyor

    konya sosyal hizmette hazırlık sınıfı yok.

  42. aLiOs-MAN diyor

    konya sosyal hizmette hazırlık sınıfı var mı?

  43. çaylak sosyalci diyor

    ben yalovaya 317 puanla girdim. eğer yalovayı istiyosan kontenjanlar açıklandığında şansını dene derim. ama diğer üniversitelerdeki sosyal hizmet bölümüne yerleşebileceğini sanmıyorum :-s çünkü onarın puanları yalovadan daha yüksektir

  44. gökçe diyor

    ben 303 puan aldm ve terch yapmadm 2.terch zmnı terch yapmaıı düsünüorm sizce tutar mı:-?

  45. çaylak sosyalci diyor

    yok yok bu ingilizceden kurtuluş yok!! lisede oku üni.de oku. kendi ülkemizde yabancıymışız gibi muamele yapıp da lisede yetmiyor üni.de hazırlık okutmakta ne ya! ayrıca bazı dersleri de ingilizce okutuyorlar. gençlere zorla “öğrenmeyin” diyorlar. dersler ana dilinde okutulmalıki iyice kavranıp anlaşılabilsin. (bk. oktay sinanoğlu ” ‘bye bye’ Türkçe” )

  46. betül diyor

    slm arkadaşlar bende yalova sosyal hizmete yerleştimde ya hazırlık varmış bi yıl ingilizceden kurtuluş yok yanii 🙁

  47. çaylak sosyalci diyor

    slm arkadaşlar ben bu sene yalova sosyal hizmete yerleştim. özellikle bu bölümü okuyanlardan ve mezunlarından bölüm hakkında gerçek anlamda bilgilendirici şeyler bekliyorum. lütfen cvp yazın:((

  48. Kezban Bulut diyor

    Umarım bende sosyal hizmet bölümünü kazanabilirim;)

  49. Murat Çay diyor

    evet 2 yıldır Süleyman Demirel üniversitesinde açılmasını bekliyorduk ama Yalova daha hızlı çıktı.Düzcede de açılacak diye duyum almıştım ama galiba seneye kaldı..:-?

  50. TANER TATLI diyor

    Ben sosyal hizmet bölümünün süleyman demirel üniversitesinde açılmasını bekliyordum ama yalovada açılmışşş neyse hayırlı uğurlu olsun 🙂

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.